rss
twitter
  •  

Ik ben bekend

| Posted in Algemeen, Internet Marketing, Media |

6

Gisteren werd ik gewezen op het feit dat ik bekend ben. Dat is voor een goochelaar toch niet zo erg, want vrijwel elke artiest wil bekend worden toch?

De tekst van de e-mail luidde als volgt:

Hee Glenn

Heb je dit filmpje gezien? Je bent bekender dan je denkt!
Bekijk ‘m hier.

Het blijkt een filmpje te zijn (in “YouTube” stijl), waarin een stelletje criminelen op zoek is naar iemand.

Mocht je nog niet weten wat ik bedoel, check het filmpje dan nu eerst even (als je een Hyves account hebt). Vergeet daarna niet terug te komen en hier verder te lezen, want ik heb nog iets uit te leggen 😉

Gedurende het filmpje kom je erachter dat de persoon die gezocht wordt wel erg veel overeenkomsten vertoont met jezelf. Op het einde krijgen we een boodschap gepresenteerd en wordt alles helder.

De boodschap?

Soms ben je bekender dan je wenst.
Vertrouw niet zomaar alles aan internet toe.

Ik vind het een briljante campagne, er is ook de typische “viral movie” in te herkennen.

Het blijkt een campagne van het Ministerie van Justitie te zijn. Dit alles staat in het teken van veilig internetten, waar sinds kort ook de site voor opgericht is.

Ik zal nu niet te diep ingaan op het begrip “viral”, maar in het kort kun je zeggen dat het draait om het virale effect. Mensen zien de video en willen hem delen met anderen, vanwege een uniek kenmerk van de video, vaak is dit humor. Op deze manier “besmet” men andere mensen, die op hun beurt ook de viral weer verder verspreiden.

Wanneer je meer virals wilt zien, kun je op Marketingfacts.nl terecht.

Ik heb ook al opmerkingen gehoord “of ze van iedere Nederlander een dergelijk filmpje hadden gemaakt“, of “hoe ik dit heb weten te ontfutselen“. Nu was het voor mij direct duidelijk dat het een viral movie is waarvan de details worden opgehaald uit het profiel van de gebruiker.

Niet iedereen heeft dat direct door. Er zijn mensen die gewoon bang worden door dit filmpje, omdat het zo levensecht lijkt. De campagne werkt dus wel degelijk, de boodschap komt krachtig aan (“let goed op met internet, voordat je het weet vallen je gegevens in verkeerde handen”).

Je kunt je afvragen of men te ver is gegaan met deze campagne:
– Lijkt hij té levensecht en maakt hij mensen ten onrechte bang?
– Of is dit juist een zeer goed bedachte en uitgevoerde viral movie?

Laat hieronder even een reactie achter met jouw mening!
Alvast bedankt 😉

Tot slot nog even de tips voor Hyves op een rij:

  • Word alleen vrienden met mensen die je kent. Voor je het weet word je vrienden met Stanislav.
  • Ga niet in op verzoeken om een tweede keer in te loggen. Dat kan een truc zijn om aan je gegevens te komen.
  • Maak je profiel alleen zichtbaar voor vrienden. Vreemden hoeven jouw krabbels toch niet te lezen?
  • Log na het hyven altijd uit, zodat niet iemand anders met je profiel aan de haal kan gaan.
  • Bedenk goed wat je wel op internet zet en wat niet; veel van wat je online zet is openbaar.

Zie ook de update: http://www.glennmulleners.nl/stanislav-was-hyves-te-slim-af/

Comments (6)

Top! GLenn… deze blog maar zeker ook de virale movie waar je het over hebt. Ook ik heb deze van on vriend Eelco mogen ontvangen en vond het SUPER!

Heel krachtig en natuurlijk zullen sommige mensen schrikken… maar dat is natuurlijk ook een beetje de bedoeling. Bedenk voordat je iets online zet bedenk dat het dan openbaar is.

Ben gek op dit soort virale marketing en zou graag de techniek hierachter willen kennen… flash in combinatie met mailmerge of iest dergelijks.

Weet jij het? Zou graag zelf zoiest eens kunnen maken… eerder heeft de SP ook dit soort marketing toegepast.

Helemaal TOP mijn inziens! En op alle markten toepasbaar.

Dank voor je blog Glenn.

Leuk om te lezen zo in de ochtend 🙂

groeten,
Richard

Gaaf hè die film. Ik had de deuren al gebaricadeerd. :D.

Perfecte blog weer Glenn,

Plezier,
Bert

Hey Glenn,

Helemaal waar allemaal jongen! Super dat je de tijd hebt genomen om mensen even te kalmeren!

Ik heb natuurlijk ook het filmpje van Eelco gehad! Maar ik kreeg er juist een energie boost van 😛 Ik wil niets liever dan beroemd worden 😉 Maar ik heb dan ook een artiestenhyve waar ik alleen dingen op heb staan die ik graag deel met mensen 😉

Mensen weten niet dat ik ook nog een privéhyve heb, maar daar heb ik mijn 30 beste vrienden op staan. En daar komen geen mensen die ik niet persoonlijk ken in. Ik heb alles ook op prive staan, Dus niemand kan een kijkje nemen.

Ik raad dat dan ook iedereen aan om te doen. Als je bekend wilt worden, neem daarnaast dan een privépagina, zodat je echte vrienden ongestoord tegen je kunnen praten.

Liefs,

Fabienne

Mensen weten niet dat ik ook nog een privéhyve heb..

Dus kan kijk je eerst zo’n filmpje over gegevens op internet.. en dan zet je zoiets neer op een weblog…

point made Glenn, thanks for sharing!

Greets, Sander

hee glen,

nou op het begin vond ik het filmpje echt eng, maar als je dan even na denkt weet je wel dat het een goed filmpje is! want je moet natuurlijk niet al je gegevens op internet zetten!!

mooie blog glen !!

groetjes 😉

Post a comment