rss
twitter
  •  

I Love Find Love

| Posted in Algemeen, Media |

2

Mijn laatste post is alweer een tijdje geleden; ik had het erg druk met school. Je weet wel: tentamens etc. Er was echter ook een project waar nogal wat tijd in ging zitten. Dat is nu afgelopen en ik ben er werkelijk trots op.

Ik neem jullie graag even mee en gun jullie een kijkje in de keuken…

Over het project

Het project was in opdracht van de afdeling Marketing & Communicatie van NHTV (mijn school). De bedoeling was om studiekiezers op een interactieve manier naar NHTV te  trekken.

Het idee achter het concept is dat er als student veel meer te doen is dan alleen maar studeren. Misschien ontmoet je tijdens je studie wel de liefde van je leven?
Wij nodigen toekomstige studenten om hun liefde te vinden op onze school. Het project heet daarom Find Love At NHTV.

Wat houdt dit project in?

Voor Find Love At NHTV maakten we een speciale website.
Op die site kan men een foto uploaden. Die foto wordt vervolgens geladen in een aantal video’s. Zo kun je zien “wie jou leuk vindt en uitnodigt” om op NHTV te komen studeren.

Deze gepersonaliseerde video’s hebben tevens een knop erbij. Via die knop kun je jouw persoonlijke video’s delen met anderen via sociale netwerken als Facebook, Hyves en Twitter. Voor de gebruiker leuk om te delen, voor NHTV een leuke manier om naamsbekendheid op deze sociale netwerken te creëren.

Op de Find Love At NHTV website staat ook een link naar de website van NHTV zodat geïnteresseerden meer informatie kunnen vinden over de school.

Hoe ging het in zijn werk?

In januari van dit jaar werd ik bij dit project betrokken, er ware wat ruwe ideeën. Mijn creatieve blik en technisch inzicht werd gevraagd.

We hadden het idee voor een virale marketingcampagne door middel van video. Ik dacht gelijk aan de Stanislav campagne op Hyves en wat een dergelijke campagne teweeg kan brengen.

Ik wist hoe mooi iets dergelijks was, maar besefte me tegelijk hoe ongelooflijk geavanceerd zoiets is. Als IK (de techniek guru van ons team), het niet kon, dan kon niemand van ons het.

Maar goed, ik ging eens op onderzoek uit en wat dingen proberen. Na een tijdje begon de basis van de techniek (het laden van foto in video) vorm te krijgen. Op dat moment zag ik: dit kan ons gaan lukken!

De daarop volgende weken werkte ik aan de database en schreef de PHP code. De lay-out van de site werd gemaakt en ik maakte er een daadwerkelijke site van met alle functionaliteiten.

Als een van de laatste dingen hebben we de daadwerkelijke video’s gemaakt. We maakten gebruik van een chroma key techniek. Het gebied waar de foto komt halen we eruit zodat de foto van de bezoeker in de video kan worden geplakt.

Uiteindelijk zijn er nog een aantal aanpassingen doorgevoerd (Find Love At NHTV versie 2). De belangrijkste is de voorpagina die allerlei gezichten toont. Hiermee willen we duidelijk maken: op school zijn er veel verschillende mensen die jij kunt ontmoeten.

Wat maakt dit project bijzonder?

Naar mijn mening was dit een van de leukste projecten waar ik het afgelopen jaar aan gewerkt heb (een ander project was de digitale kerstwens).

Het bijzondere was de combinatie van verschillende aspecten. Marketing, grafisch design, (dynamisch) webdesign en video: alles kwam aan bod.

Zie hier het eindresultaat

Ik zou het leuk vinden als je even laat weten wat je van het project vindt.
Je kunt jouw reactie hieronder achterlaten. Dank je wel!

Enthousiast geraakt?

Wil je ook een virale campagne, website of iets dergelijks maar kom je niet verder?
Neem even contact met me op en wie weet kan ik je helpen!

Mensen helpen schijn ik namelijk nogal goed in te zijn

Comments (2)

Goed werk, techniek guru 😛

Begrijp goed dat je hier trots op bent…
mooi project!

Post a comment